Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2006

Διανόησης ....Εγκώμιον

Αφού έπιασα τον Δήμου ,ας συνεχίσω και σε αυτό το post ξετινάζοντάς τον λίγο.
Συγνώμη Κύριε Δήμου ,η εκτίμηση μου άλλωστε στο πρόσωπό σας είναι γνωστή και δεδομένη ,πλήν όμως ,θα τα ακούσετε λιγάκι.

Διάβασα σε ένα κείμενό από το
blog του ,με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν 68 ακαδημίες επιστημών από όλο τον κόσμο ,σχετικά με την προώθηση! της θεωρίας της εξέλιξης στα σχολεία ,το εξής:

"...δυστυχώς ο σκοταδισμός ,βρίσκει πάντα τρόπους να επιβιώνει ή να μπαίνει από την πίσω πόρτα.Η μάχη με τον ζόφο πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη..."



Στο σημείο αυτό θα ερωτήσω :

ποιός ευθύνετε για αυτόν τον παρανοικό σκοταδισμό;
ποιός δεν έκανε την δουλειά του σωστά;
ποιός δεν έκανε το χρέος του στην κοινωνία;

Μήπως οι δασκάλοι που με τρείς και εξήντα καλούνται χωρίς τα απαραίτητα εφόδια βλ. ελλειπής ενημέρωση στην ανώτατη εκπαίδευση ,να τιθασεύσουν μια χούφτα καλομαθημένους νεαρούς;


Μήπως οι γονείς που ξημεροβραδιάζονται στην δουλειά ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ,χωρίς να μπορούν να προσφέρουν το παραμικρό στην εκπαίδευση των παιδιών τους ,πως θα μπορούσαν άλλωστε μιας και οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα απο τις "νεες τεχνολογίες" και από τους κινδύνους της "νέας εποχής".


Μήπως όμως οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια τους αποκαλούμε "διανοούμενους" βλέπουν αφ `υψηλού τα τεκτενόμενα χωρίς να κάνουν χρήση αυτό που τους έδωσε άπλετα ο θεός ,την ορθή κρίση και την πνευματική ανωτερώτητα και αφήνουν τους μετρίους να αλωνίζουν τα σαλώνια μας καθημερνά ,ενώ αυτοί επαναπαύονται στις δάφνες τους βγάζοντας που και που κανένα βιβλίο γνωρίζοντας οτι αυτοί που θά έπρεπε να τα ακούσουν ΔΕΝ διαβάζουν βιβλία;


Μήπως κύριοι "διανοούμενοι" θα πρέπει να κατεβήτε απο τον θρόνο σας (σύνεφα κατ `εμέ) και να δείξετε στον κόσμο αυτό που πραγματικά του λείπει;την ορθή σκέψη ,την κοινή λογική και την καλή αισθητική βρε αδερφέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: