Τετάρτη, Μαΐου 16, 2012

Ζητείτε Φως....

Συνήθως κάθομαι και ποστάρω όταν γουστάρω ,όταν έχω διάθεση ,όταν έχω κάτι να πω ,όταν αυτά που θέλω να πω δεν περιμένω να τα ακούσει κανείς και έτσι τα λέω στον εαυτό μου.


Τώρα πια ,τι να γράψει κανείς ,τι να πει ένας άνεργος μεσοαστός ,ποιος να τον ακούσει ,ακόμα χειρότερα ...ποιος να τον καταλάβει ,όταν και ο ίδιος είναι μπερδεμένος!


Τι σήψη! Τι απαξίωση! Τι αποσύνθεση των πάντων! Όλα αυτά για τα οποία ήμουν κάποτε περήφανος , καταρρέουν.
Δεν είναι η οικονομική κατάσταση αυτή που δέθηκε σαν μπάλα του μεσαίωνα στα πόδια μας ,αλλά η παντελής έλλειψη δημιουργίας.Δεν παράγουμε τίποτα πια από μουσική ,κουλτούρα ,παιδεία ,τέχνες πολιτισμό ...τίποτα!


Δύσκολο να το πιστέψει κανείς ,μα είναι γεγονός ,πριν κάποια χρόνια αποθεώνονταν η μουσική αισθητική μας από την Edith Piaf στο Les Amants de Teruel ,από τους Beatles στο The Honeymoon Song ,στην λατινική Αμερική μεσουρανούσε το Luna de Miel ,τώρα πια το μόνο που έχουμε παράξει είναι μιμητισμοί και το Low Bap από το Liverpoul της Ελλάδας ...το Πέραμα.
Εντάξει κάτι είναι και αυτό  μα δεν φτάνει ,που είναι οι διανοούμενοι να χαράξουν πορεία ,που είναι οι καινοτόμοι μουσικοί να εμπνεύσουν ,που στο διάολο κρύβονται όλοι αυτοί;


Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ,κάτι να κάνουμε ,κάτι να πράξουμε...πώς είναι δυνατόν να μην βλέπουμε ότι μας υποχρεώνουν σε πλήρη απραξία! Κάτι προσπαθούμε να αρθρώσουμε στο νετ και να'σου μια ACTA να σου κόβει τα φτερά ,ακόμα και την γη μας δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με τις πρακτικές τύπου Codex Alimentarius.Καπελωμένοι και αλυσοδεμένοι ασφυκτικά δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα.Κάτι όμως πρέπει να κάνουμε και είμαι σίγουρος πως αργά ή γρήγορα θα το κάνουμε ...ήδη έχουμε αρχίσει....νομίζω!        

Δεν υπάρχουν σχόλια: